Aardbeien cake smoothie

Ja..alweer een recept met aardbeien, I know, maar ze zijn zo lekker en gezond. De voordelen van aardbeien worden genoemd in een van mijn vorige blogs, de aardbei overnight oats bedoel ik, yummie..Hebben jullie die al geprobeerd? Dit ontbijt is ideaal omdat je het s’ avonds al kan maken, in de koelkast en je hebt weer meer ruimte in de ochtend.

Deze smoothie is superlekker, het bevat veel voordelen zoals, vezels, vitamine C en E en B, is enigszins eiwitrijk door de amandelen, en een aantal mineralen die het plaatje compleet maken.

Benieuwd naar deze zomersmoothie?

 

 Ingrediënten

* 1 cup amandelmelk

* 1/2 tot 1 cup aardbeien

* 1 banaan ( bevroren )

* stukje biologische citroen

* 1/4 cup glutenvrije havermout

* 1 tot 2 el blanke amandelen

* vanille ( optioneel )

1. Als je amandelen gebruikt, eerst zeker 8 uur of langer weken in water, daarna goed afspoelen. Noten bevatten fytaten iets wat je ook vind in granen en bonen. Deze gaat zich binden aan mineralen zoals zink, ijzer, magnesium, calcium en chroom. Dit kan je dus oplossen door de noten te weken voordat je ze in gerechten gebruikt.

Methode

Doe de amandelmelk in de blender en de rest van de ingrediënten kunnen er in. Mix het tot een mooi romig geheel.

Aardbeien smoothie    Havermout

Iets over haver..

Haver is een graan met een goede bron aan koolhydraten, bevat veel oplosbare en onoplosbare vezels. dit wil zeggen dat het langzaam verteert en de bloedsuikerspiegel niet snel laat stijgen. De vezels zorgen voor een gezonde darmfunctie: afvalstoffen worden erdoor opgenomen. Het haverextract kan zelfs ingezet worden om angsten en depressie te onderdrukken. Het verlaagd het cholesterolgehalte. Haver bevat vitamine B, E en de mineralen zink en ijzer. deze zijn nodig voor een gezond zenuwstelsel. Silicium ook een mineraal van haver, is weer goed voor een mooie huid en sterke botten. De moeite waard om dit graan te gebruiken in papjes, koekjes en deze smoothie! Gebruik een glutenvrije variant als je twijfelt over een gevoeligheid van gluten.