Aardbeien ( overnight ) chia pudding

Lente, lente en nog eens lente, wat is dit een geweldige tijd. Het seizoen begint bij mij al met de eerste zaadjes in vers potgrond planten, en wachten tot er een kiem ontstaat. Het verwelkomen van het eerste groen wekt meteen al een gevoel op van blijdschap, bij jullie ook? Genieten..

Dit is ook het seizoen van de asperges, radijs, raapstelen, sla, spinazie, venkel, rabarber en aardbeien natuurlijk..

Voor dit ontbijt recept zijn er aardbeien gebruikt, de lekkerste vind ik in Horst bij ” Aardbeienland” , mijn geboorteplaats tevens.

Aardbeien staan voor: zonnestraaltjes, liefde, expressie en het zoete leven ( la dolce Vita )! Ze zijn ontzettend gezond en lekker, ze bevatten de vitamines A, B en C, de mineralen calcium, fosfor, natrium, ijzer en jodium. Ze hebben een reinigend vermogen en versterken hart en bloedvaten. Zeer de moeite waard om deze wekelijks in het seizoen te eten, je kan er smoothies, puddings, koekjes en muffins van maken, door je salade heen of gewoon op de hand!

aardbeien chia

Aardbeien ( overnight ) chia pudding

Ingrediënten

* 1/2 cup amandelmelk

* 1 cup verse aardbeien

* 1 tl honing of ander zoet

* 1/4 tl vanille poeder ( vanille boon )

* 2 el chiazaadjes

Methode

In de blender schenk je de amandelmelk, doe je aardbeien, de honing en de vanille. Mixen tot een geheel, dit mengsel schud je in een glazen Jar of potje met deksel. Schep 2 eetlepels chiazaadjes erdoor en schud dit even met de deksel erop.

Zet het een nachtje in de koelkast.

S’ morgens even doorroeren en maak eventueel een topping van aardbeien, gojibessen en bijenpollen.