Nom nom nom tag

Deze keer mag ik de vragen beantwoorden onder het motto Nom nom nom tag, alles over voeding. Marielle Alberts van het blog www.voedingspraktijkpureenergy.nl heeft aan mij de fakkel doorgegeven en nu dus mijn beurt.Het is namelijk zo, je  wordt getagd en dan ligt de bal bij jou.. Het is een soort kettingbrief die ik ook weer ga doorgeven aan mijn mede health bloggers.  Leuk om wat meer over iemand te lezen, en je krijgt misschien ook zelf weer nieuwe ideeën.

De vragen..

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Sorry, paleo mede bloggers, in mijn geval is dat vlees. Als kind zat ik al met lange tanden vlees te eten, vooral al er nog ergens een stukje vet aanhing, vreselijk vies..

 

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

Geroosterde groente vind ik erg lekker, met een friszoete dressing met verse peterselie en walnoten. Een curry behoort ook tot mijn favoriete eten. 

 

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Bij Enig alternatief in Arnhem eet ik erg graag, als ik toevallig in de buurt ben. Het is een vegetarisch klein, maar gezellig restaurantje waar je voor een klein bedrag, heerlijk vers van de dagschotel kunt genieten.Tevens in Arnhem, Rawsome, een rawfood eetgelegenheid, ook dik de moeite waard!

 

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Als ik kies voor brood is het spelt, zuurdesem of tarwekiembrood. Een naam hoeft het niet speciaal te hebben, maar broodje liefde ( met liefde gemaakt ) zou een naam kunnen zijn.  Ik  zou er groentekiemen, sla, en avocado en geroosterde tomaatjes of olijven bij eten.

 

Deel een handige kooktip:

Gebruik eens in plaats van kaas, edelgistvlokken om het geheel wat meer smaak te geven. Het is een beetje zoutig en bevat B vitaminen en foliumzuur. Lekker over een pasta dish. En veel kruiden, kijk maar eens om je heen in de natuur, wat een rijkdom aan voeding.

 

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Oldskool appeltaart, een hele gezonde variant! En verder is er nog altijd nog veel om te proberen.

 

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten

Ik sta eigenlijk elke dag wel in de keuken, omdat ik dat erg leuk vind om zelf wat in elkaar te knutselen. Bestellen doen we nooit. En buiten de deur eten gebeurt als we een feestje hebben, of met vrienden een hapje gaan doen. In de stad zoek ik altijd een vegetarisch restaurantje op.

 

 Ben je ergens allergisch voor?

Een aantal jaren geleden is bij mij een koemelk en tarwe intolerantie ontdekt, en de inname voor suikers heb ik toen moeten stoppen omdat er een hardnekkige candida infectie is mijn lichaam huisde, die veel problemen en klachten gaf. Nu ben ik gelukkig al jaren “ schoon “ maar ben erg voorzichtig met suikers, tarwe en koemelk.

 

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

In de lente en zomer is het heerlijk om vers fruit te eten, als ik een keuze moest maken wat ik altijd zou mogen eten is het fruit! Met name aardbeien, blauwe bessen, frambozen, bramen, het liefst zo van de struik..

 

Wat is je favoriete toetje?

Alles met chocolade, dan wel de pure kwaliteit, bijna de bittere variant. Dat is dan weer de tegenhanger van al dat zoete fruit..

 

En zoals de bedoeling is, “tag” ik weer een paar bloggers aan wie ik deze vragen doorgeef!

Ik geef het door aan:

Susan Dullink van Paleo van www.paleomadesimple.nl

Diana Zeelenberg Van Oosterbosch van www.getrouwdmetkinderen.nl