Groene pannenkoekjes

Pannenkoeken!

Heerlijk als je het mij vraagt. In de ochtend als ontbijt als lunchidee of s’ avonds, het smaakt op alle tijden van de dag. Hartig of zoet, of van allebei een beetje..

Deze pannenkoekjes zijn snel gemaakt in een blender, of met een handmixer. En.. ze zijn groen! Hoe avontuurlijk is dat.. leuk om samen met kinderen te maken, krijgen ze meteen een portie groen binnen.

Groene pannekoekjes #

Wat heb je nodig:

* blender of handmixer

* glazen kom

* lepels

* bakpan

 

Ingrediënten

* 1/2 cup amandelmelk

* 1/2 rijpe banaan

* 1 cup speltmeel **

* 1 cup verse spinazie

* 1/2 tl bakpoeder

* 1/4 tl zuiveringszout

* 1/8 tl zeezout

* 1/2 el lijnzaad en 1 +1/2 el water ( de lijnzaad even laten wellen in het water )

* 1 el kokossnippers

** indien je een gluteallergie of gevoeligheid hebt, kun je een alternatief gebruiken zoals, amandelmeel, glutenvrije havermoutmeel, rijstmeel, boekweitmeel of quinoameel.

Methode

Begin met de droge ingrediënten in de blender of glazen kom te doen. Het natte gedeelte kan er tussen gemengd worden. De banaan prakken en het lijnzaad even laten wellen. Dan alles samen voegen en mix voorzichtig de spinazie ertussen. Een blender in dit geval is geeft een mooi groen resultaat.

Plaats 1 tl kokosolie in de pan en maak 3 kleine bergjes met een lepel. Deze lopen een beetje uit en krijgen de vorm van een pannenkoekje. Bak een paar minuutjes op matig tot hoog vuur. er ontstaan bubbeltjes op het koekje en dan kun je het voorzichtig omdraaien en nog even op matig vuur bakken aan de andere kant.

Versier de groene pannenkoekjes met geitenkaas, aardbeien, en ahornsiroop, of als je veganist bent laat je de geitenkaas weg en maak het af met vers fruit en eetbare bloemetjes.