Tomaten linzen soep met gember

De zomer maakt langzaam plaats voor de herfst, ik vind het persoonlijk een heel fijn seizoen.De blaadjes beginnen te veranderen in de mooiste kleuren. De zonnestralen zijn nog best sterk, en met een vestje of jas is het prima vertoeven buiten met bezigheden in de tuin, een sport of andere hobby. In de ochtend gaan de deuren open en stap ik naar buiten om een diep adem te halen, en te genieten van een dag die ons weer kan verrassen. Het moestuintje geeft ons de laatste tomaatjes, frambozen en bramen, heerlijk! Tomaatjes, wat zullen we deze keer gaan maken, of zal ik ze zo op de hand eten?  Receptjes ontstaan ter plekke, of al knutselend in de keuken.Wat later in de middag zitten we  in ons hoekje met het houtkacheltje aan, en met dit recept van het verwarmend soepje, daar wordt je toch blij van!

Ingrediënten

* 1 ui

* 1 fles passata ( gezeefde tomaten )

* 1/2 cup linzen

* 1 bouillon blokje

* water

* 2 tot 3 cm verse gemberwortel in stukjes

* kruidenmix **

* verse koriander ( optioneel )

kruidenmix     Tomaten linzen soep

** Kruidenmix

* 1 tl komijn

* 1 tl kurkuma

* 1 tl paprikapoeder

* 1 tl kerriepoeder

Methode

Fruit de ui aan in een theelepel kokosolie en bak deze 1 a 2 minuten. Voeg daarna de linzen toe. Schud de fles passata in de pan en voeg daar water aan toe zoveel je wenst, ik heb de lege fles passata gevuld met water en toegevoegd, en daarna nog wat op gevoel. Roer dit even door, en laat het pruttelen, het vuur zachter zetten en voeg dan de kruidenmix, het bouillon blokje en de gember toe. Laat dit geheel 15 minuutjes op zacht vuur pruttelen zodat de linzen garen. Neem de staafmixer en pureer de soep.