Portobello’s met quinoa, bosui, doperwten en kruiden

Als 95% vegetariër, die als het goed voelt af en toe is een stukje biologische vis eet, vind ik het ontzettend leuk om gerechten te maken die net zo rijk gevuld zijn als een bordje met vlees of vis. Met paddenstoelen of champignons kun je goed variëren hierin. Het is erg gezond om zeker 1 dag vegetarisch of veganistisch in de week door het leven te gaan. Je darmen krijgen wat meer rust, en hoeven het vlees niet te ontleden, want dit kost veel energie. Portobello’s zijn ideaal om eens klaar te maken als lunch of dinergerecht, je kunt ze lekker vullen met allerlei groente, kruiden en granen. Hier een leuk en makkelijk recept..

Wat heb je nodig?

* ovenschaal

Ingrediënten

* 1 cup gekookte quinoa

* 4 stengels bosui

* 1 cup doperwten ( uit de diepvries )

* 4 portobello’s

* 1 tl gedroogde basilicum en of oregano

* verse peper en zeezout

* peterselie

* zachte geitenkaas ( optioneel )

Gevulde portobello's

Methode

Als de portobello’s nog een steeltje hebben, snij die er dan af of maak een beetje plaats voor de vulling straks. Zet de portobello’s in een ovenschaal met de bolle kant onder en schud er wat olijfolie boven op. Deze grill je ongeveer 5 minuutjes aan deze kant, draai ze dan om en vervolgens de andere kant nog eens 5 minuutjes.

In een pan bak je de bosuitjes even aan in een theelepel kokosolie, daarna kunnen de doperwten, kruiden, en quinoa erbij. Roer en bak dit samen even een paar minuten. Maak het op smaak met zeezout en verse peper.

Vergeet niet de portobello’s uit de oven te halen!

Vul deze met het mengsel van quinoa, bosui en doperwten, en besprenkel ze met olijfolie en peterselie en eventueel de zachte geitenkaas.