Dukkah

Ik raak geïnspireerd door kookboeken, facebook, pinterest en instagram, en niet te vergeten de talloze health blogs die er in de hele wereld zijn. Ik heb de laatste jaren erg veel kook- en bakboeken gekocht, waar lekkere recepten instaan met de mooiste foto’s erbij, prachtig! Waar ik ook graag naar kijk zijn programma’s van 24 kitchen. Wat een diversiteit aan kookprogramma’s, hier wordt ik blij van. Laatst kwam er een aflevering van Annabel Langbein voorbij, die het Marokkaanse dukkah maakte. Dat ging ik ook proberen, en hier zie je het aangepaste eenvoudigere recept.

Kruiden dukkah     Dukkah

Ingrediënten

* 1/2 cup hazelnoten

* 1 cup amandelen

* 1 el komijnzaadjes

* 1 el korianderzaadjes

* 1 tl venkelzaadjes

* 1 el sesamzaadjes

Methode

De specerijen heb ik verpulverd en in een pannetje gedaan en even geroosterd. Dan doe je de amandelen en hazelnoten, specerijen en niet te vergeten 1 theelepel zeezout  in een keukenmachine en gebruik de pulseer knop, mocht die op je apparaat zitten om alles te mengen.

Doe het mengsel in een leuk glazen potje, en het is klaar voor gebruik! Het is lekker over een salade heen, als dipje met olijfolie, en over al je gerechten die een hartig smaakje kunnen gebruiken.