Marsepein bonbons

Laatst heb ik een gezellige High Tea voor 6 levensgenieters gemaakt. In een mooie tuin begin oktober is het een prachtige zonnige dag. Een romig pompoensoepje met bijpasende crackers, zadenbroodjes en smeersels en dipjes en het zoete gedeelte waaronder deze “snoepjes”. De High Tea is een onderdeel van het pallet van Natuurlijk Resi. De bonbonnetjes van amandelmeel passen in elk seizoen maar toch wel speciaal voor de herfst- en wintermaanden. We zijn nu alweer een paar weekje verder en in de winkel liggen al allerlei producten die bedoeld zijn als traktatie voor de kinderen in de decembermaand.  Het assortiment is enorm en bevat helaas veel suiker, transvetten, verzadigde vetten en E- nummers.

Een aantal snoeperijtjes kunnen we best zelf maken, deze marsepein is erg makkelijk te maken en veel lekkerder als de versie in de supermarkt. En een stukje gezonder..

Ook een leuk recept is de gevulde speculaas die je met deze vulling kunt maken. Daar ga ik nog mee aan de slag!

 

Ingrediënten

* 1 cup amandelmeel

* 1 el citroensap en 1 tl zest ** ( biologische citroen )

* 1 el agavesiroop

** Zest is de rasp van de citroenschil.

Marsepein bonbons

Methode

Je hebt een glazen kom nodig om alles in te mengen. Doe het amandelmeel in de kom samen met de citroensap, de zest en de agavesiroop.

Meng dit met een vork of met je handen tot een deegbal. Als je het een nachtje in de koelkast zet, wordt het nog beter van smaak.

Eenmaal zover, neem een kleine hoeveelheid in je hand en draai er een balletje van.

Leg het op een schaaltje en plaats er een amandel in het midden van de bonbon.