Kweeperen cake

Laatst kreeg ik een pakje neutraliscious cakemix van Paleo2go opgestuurd! Erg leuk om deze eens te proberen en een stukje over te schrijven. Op de voorkant staan de ingrediënten die er al in verwerkt zijn, dus dat is lekker makkelijk. Wat je nog mag toevoegen zijn kokosolie en eieren. Oei, zoveel!!! Ik probeerde de helft van de mix uit met een aantal eetlepels chiagel, ( het alternatief voor de eitjes ) die ik de avond van tevoren had gemaakt. Echter had ik deze gel teveel gebruikt en was de cake te vochtig geworden, smaak was wel goed..toch maar opgegeten.

De dag erna braaf het recept opgevolgd ( 2 eitjes minder , hihi.. ) en heb hier nog wat stukjes kweepeer aan toe gevoegd. Wat extra kaneel, nootmuskaat en vanille! De kweepeer kan uiteraard vervangen worden door de conference peer die we allemaal kennen.

Et voila! Een heerlijke cake met de juiste verhouding, dik de moeite waard dus. De cake is goed van smaak, maar je proeft wel duidelijk dat er kokos in verwerkt is. Dat vind ik persoonlijk wel erg lekker!

Cake mix

Ingrediënten

* cakemix van Paleo2go

* 80 gram kokosolie

* 6 eieren ( op het pakje staat 8 eieren )

* 1/4 tl vanille

* 1/2 tl kaneel

* snufje nootmuskaat

* 1/2 kweepeer in schijfjes

Methode

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de kokosolie in een glazen kom die je boven een pannetje kokend water hangt ( au bain marie ).

De kokosolie wat af laten koelen, zodat je geen eierkoek krijgt als je de eitjes erbij doet.

Mix de eieren en de kokosolie samen. Daarna kan de neutraliscious cakemix erbij en de rest van de kruiden. De schijfjes kweepeer kunnen ertussen en bovenop gelegd worden. Meng dit samen.

Neem een cakevorm van 22 cm en doe er bakpapier in. het mengsel kan in de cakevorm en kan voor ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven.

Om te testen of de cake klaar is prik je met een houten prikker of het er schoon uitkomt.

Kweeperen cake          Kweepeer

Iets over kweepeer..

Vergeten fruit de kweepeer. Deze vrucht is geen perensoort, het is een harde, peervormige vrucht met een gele kleur en donzige schil. Deze Het vrucht uit grootmoeders tijd  heeft een heerlijk geur die de woonkamer in een nostalgische sfeer brengt.  De vruchten zijn verkrijgbaar in het najaar, vanaf oktober. Kweeperen kan je niet rauw eten, de smaak is vrij bitter. De bittere stoffen verdwijnen echter bij het koken en er onstaat een honingachtige smaak die wel erg lekker is. Kweeperen kunnen onder meer verwerkt worden tot siroop, sap of compote ( perenmoes ).

Kweeperen bevatten veel vitamine C, en de mineralen calcium en magnesium.