Granen/ noten reepje met rozijnen

Als je onderweg gaat naar je werk, een dagje uit of op reis dan is het handig en lekker om bijvoorbeeld een gezonde reep bij je te hebben. Deze reepjes zijn niet moeilijk te maken en het zijn toegankelijke ingrediënten, maar je kunt altijd naar je eigen wens wat vervangen in het recept.. als je de hoeveelheden maar aanhoudt, komt het helemaal goed!

De laatste tijd heb ik veel nieuwe receptenboeken aangeschaft, en ben veel in de keuken aan het experimenteren. Het ene recept bevalt erg goed en andere weer minder, hier ga ik zelf mee aan de slag om hier voor mij een “betere ” variant van te maken. Ik raak hier enorm door geïnspireerd en het receptenboek wat al een tijdje in mijn hoofd is aan het ” broeden ” begint steeds meer vorm te krijgen.

Hier is het recept van de reepjes! Ze zijn zo lekker!!

Granen noten reepje        Granennoten reepje

Ingrediënten

* 1/2 cup pecannoten ( stukjes )

* 1 + 1/2 cup glutenvrije havermout

* 1 cup gepofte quinoa

* 1/4 cup pompoenpitten

* 1/4 cup rozijnen

* 1 tl kaneelpoeder

* 1/4 tl zeezout

* 1/4 tl gemalen vanille

* 1/4 cup amandelpasta

* 1/2 cup rijststroop

Methode

1. Meng de havermout, quinoa, pompoenpitten, rozijnen, kaneel, vanille, zeezout en pecannoten in een kom.

2. De amandelpasta en de rijststroop gaan samen in een pannetje en roer dit goed door en laat het samenvloeien tot een mooie massa, even zachtjes koken.

3. Breng al de ingrediënten samen in de kom en roer dit door, dit gaat niet zo makkelijk.. zorg ervoor dat alles een laagje krijgt.

4. Alles in een lage vorm doen dat bekleed is met bakpapier, en druk het geheel aan, als dit lastig gaat plaats er dan een bakpapier over en rol er met een deegroller over.

5. Zet het in de diepvries voor 10 minuten.

6. Haal de koek eruit en snij er reepjes van, je kan er ongeveer 12 maken.

7. Leg de reepjes met bakpapier ertussen in de koelkast, je kan ze 14 dagen bewaren.