Cacao kersen smoothie

Je verlangt de hele winter al naar de ultieme zomerfruitsoorten en dan met name de kersen. Ik tenminste wel, ik kan even wegdromen met de gedachte dat ik in mij tuin sta, de kersenboom staat in bloei.. en enkele weken later sta ik s’ morgens kersen te plukken, samen met de merels, duiven en andere vogels die dit ook erg lekker vinden. Wat een heerlijke gedachte als het koud is.

Gelukkig is het nu zomer en ben elke dag te vinden in mijn moestuintje, wordt en rustig van en geniet wat er allemaal kan groeien uit een zaadje in combinatie met water en ” grond “.  De afgelopen weken hebben we best veel kersen kunnen plukken, lekker op de hand maar zeker ook in desserts, koekjes en smoothies!

Deze chocolade kersen-smoothie op basis van hennepzaadjesmelk is een genot, het samenspel van de smaken maken dit een werkelijke traktatie..

kersen  kersen cacao smoothie

Ingrediënten

* 1 cup hennepmelk **

* 1 banaan ( bevroren )

* 1 el cacao of cacaomix

* 1 tl kaneel

* 2 dadels ( geweekt )

* 1 cup ontpitte kersen

* 1 el cacaonibs

* 1 mespunt cayennepoeder

Methode

Alle ingrediënten in de blender, behalve de cacaonibs, die zijn lekker als je die op het laatst even mee mengt in de blender, zodat je smoothie een beetje crunchy wordt.

——————-

Iets over kersen..

Kersen zijn enorm gezond! De dieprode kleur verraadt dat ze boordevol antioxidanten zitten. Deze houden het immuunsysteem van het menselijk lichaam op orde, gaan artritis tegen en helpen kanker en hartproblemen te voorkomen. Kersen barsten ook bijna uit hun vel van de flavonoïden, zoals anthocyanine en quercetine, die staan bij wetenschappers als ontstekingsremmers in hoog aanzien. Deze werken bij pijnlijke ontstekingen van de gewrichten, jicht en verzacht allergische reacties van histamine. Antioxidanten in kersen bieden samen met de aanwezige vitamine C goede bescherming tegen virussen en helpen het collageen te versterken, onmisbare celstructuren die huid, bloedvaten en misschien wel het complete lichaam bijeenhouden. Kersen zijn een goede caroteenbron en bevatten veel mineralen als ijzer.