Boerenkool chips

Soms heb je de behoefte om iets knapperig en zoutig te eten. Vooral als tussendoortje en s’ avonds krijg je weleens trek en hoe vaak eet je dan net iets wat niet zo gezond is. Met deze boerenkool chips eenmaal geproefd wil je niet anders meer. Een verantwoord en lekker alternatief voor iedereen, want de smaak is erg toegankelijk.

Oven: 175 graden

Tijd : 10-15 minuten

 

Ingrediënten

* 5 stengels of meer boerenkool

* olijfolie

* zeezout

Methode

De bladeren van de boerenkool kun je van de stengel los knippen of je haalt je vingers erlangs zodat ze eraf glijden. De stukjes in water wassen en goed drogen. Doe ze in een kom en besprenkel ze met 1 of 2 eetlepels olijfolie en masseer de blaadjes. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze in de oven voor 10 tot 15 minuten. Opletten dat ze niet verbranden! Haal ze uit de oven laat het afkoelen en strooi dan pas je zeezout erover.

Variatie

Wat zeker de moeite is om deze variatie te maken. Deze veganistische Parmezaanse kaas is zo gemaakt als alternatief voor iedereen die bijvoorbeeld een lactose intolerantie heeft of er voor kiest geen zuivel meer te nemen.

Ingrediënten

* walnoten

* edelgist

* zeezout

Methode

Maak een hoeveelheid die je wenst, handvol walnoten, 1 eeltlepel edelgist en 1/4 theelepel zeezout bijvoorbeeld. Je maakt het in een kleine blender of met een verpulver met stenen kommetje, old skool!

Deze variatie strooi je voordat je ze in de oven doet erover!