Koolraap mangokerrie quinoa

De receptenruil is een idee van Barbara Langendoen Stroeken van Barbara Eet, die ook deze leuke groep fanatieke foodbloggers heeft opgericht en deze is nog steeds groeiende met verschillende mensen die op het gebied van gezondheid actief zijn. . Ik ben dan ook erg blij dat ik hier aan mag deelnemen. Deze maand mag ik een recept kiezen van Alessandra Cantiniera die succesvol aan de weg timmert met haar bedrijf  Pure Food Coaching. Haar positieve temperament dat ze van nature ( half Italiaanse ) heeft, zet ze om in enthousiasme en gaat de uitdagingen aan die op haar paadje komen. Ze schrijft, coacht, geeft workshops en is op dit moment te zien bij koffietijd waar ze het eetgedrag van Fleur begeleid.

Ik heb een recept gekozen waar ik erg nieuwsgierig naar was, de smaken, maar ook de koolraap die onder de categorie ” vergeten groente ” valt en nu nog in het seizoen is.

Wat verder erg prettig is aan dit recept zijn de smaken die goed bij elkaar passen, en het vergt niet veel tijd en is bovendien lekker en gezond!

receptenruil

 

Ingrediënten

* 1 koolraap

* 1 mango

* 1 klein blikje kokosroom

* 2 eetlepels kerriepoeder

* quinoa

* koriander

* peper en zeezout

mango quinoa

Bereiding

Schil de koolraap en snij in blokjes, hetzelfde bij de mango. Doe 1 theelepel kokosolie in een wok en bak de koolraapstukjes een beetje aan. Doe de kokosroom en kerriepoeder erbij en laat de koolraap garen. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuutjes. De mangoblokjes kunnen erbij en roer dit even door.

De quinoa maak je door 1 cup ( 250 ml ) quinoa in een pan te koken met 1,5 cup ( 325 ml ) water.

Serveer de quinoa met de koolraap mangokerrie room en top het af met verse koriander.