Sinaasappel mango custard ( receptenruil )

Het is hartje zomer, maar als je naar buiten kijkt lijkt het wel herfst, dan maar een recept van de receptenruil die past bij het weerbeeld van nu!  Deze maand mag ik iets kiezen van Marjolijn Jansen van het blog  Oerspronkelijk.  Marjolijn heeft een praktijk op orthomoleculaire basis, waar ze cliënten begeleidt in hun proces naar de juiste balans in voeding. Klachten en ziektes kunnen door deze invloeden een enorm positieve verandering teweegbrengen. Dit heeft Marjolijn zelf mogen ervaren. Vanuit haar enthousiasme is ze ook gaan bloggen.

Voor deze receptenruil heb ik iets gekozen wat ikzelf nog niet gemaakt heb in het verleden. Wel de smoothies waar ik een puddinkje van maak, maar niet met een eitje en ook niet verwarmd. Ik vind dit recept wel een uitdaging!

Er zijn twee versies gemaakt door mij, eentje met een eitje en de andere is veganistisch!

Sinaasappel mango custard

Deze 2 recepten is voor 1 grote of 2 kleine eters, verdubbel gerust de ingrediënten en maak zoveel je wenst..

Ingrediënten sinaasappel mango custard ( vegetarisch)

* 1/2 mango

* 1 sinaasappel ( sap )

* 1 of 2 eitjes

* 50 ml kokosmelk

* 1 el arrowroot

* verse vanillepeul ( inhoud )

* 2 el water

Methode

De mango schillen en gebruik de helft. De sinaasappel persen. Doe de mango en het sinaasappelsap, arrowroot, vanille in de blender en mix dit tot een geheel. Neem een pannetje en daar gaat het mengsel in, breek een eitje boven het pannetje en voeg de kokosmelk en water toe. Verwarm de custard op middelhoog vuur en blijf roeren tot er een pudding ontstaat. Haal de pan dan meteen van het vuur en roer door.

Leuke tip van Marjolijn: bewaar de helften van de sinaasappel en serveer daar de custard in!

– – – – – – – – – – – – –

Sinaasappel mango custard ( veganistisch )

* 1/2 mango

* 1 sinaasappelsap

* 50 ml kokosmelk

* 1 zakje agar agar **

* verse vanille

* 1 cm verse gember ( geraspt )

* water ( optioneel )

** Agar agar zijn zeealgen die geplukt worden langs de kusten van vele wereldzeeën. In de vegetarische en veganistische keuken is dit de ” gelatine ” op natuurlijke wijze. 

Methode

Alle ingrediënten gaan in de blender en mix dit tot een mooi mengsel. Schud dit in een pannetje en verwarm het verder op middelhoog vuur. Blijven roeren en er onstaat een dikker geheel. Haal de pan van het vuur en schud het in leuke schaaltjes.

Je kan er meteen van genieten maar koud smaken beide opties ook erg goed! Lekker met vers seizoensfruit en een dot kokosslagroom!!