Kokos vanille havermout met banaan

Een makkelijk, voedzaam en verwarmend ontbijtje. Wat willen we nog meer? De ingrediënten zijn niet zo moeilijk en het is snel gemaakt. Havermout is veelzijdig, er kan zoveel mee gemaakt worden. Het is mijn favoriet wat betreft de ontbijtjes.

Iets over vanille..

De Latijnse naam van vanille is Vanilla planifolia. Het woord stamt uit het Spaanse woord vaina, dat betekent schacht of peulenschil. De oorsprong van het woord vaina is vagina. Vanille is een afrodisiacum, dat wil zeggen dat het een middel is met als doel de geslachtsdrift te stimuleren. Het is maar dat je het weet..

In vanille zitten een aantal vitaminen en een tal aan mineralen. Het is geen grote bron van vitaminen en mineralen maar elk beetje helpt. Mangaan zit het meeste in vanille. In het vanille- extract zitten sterke anti- oxidanten die vrije radicalen ( lees; zieke, zwakke cellen ) uit schakelen in ons lichaam.

Kokos vanille ontbijt

Ingrediënten

* 1/2 cup havermout

* 150 ml kokosmelk

* snuf vanille

* 1/2 tl kaneel

* 1 tl kokosolie

* 1 banaan

* topping kokosrasp

Methode

Breng de havermout met de kokosmelk aan de kook en laat dit 1 minuutje op laag vuur koken. Banaan in stukjes erbij eventueel, daarna de vanille en de kaneel en de kokosolie. De topping bestaat uit de kokosrasp.