Gezonde ijsjes

In deze post heb ik alvast 2 favoriete soorten van mij staan. Ze zijn super makkelijk te maken, als je tenminste een simpele smoothie in elkaar kunt zetten..niet zo moeilijk, toch? Ik wil je er graag mee helpen, ik geef maandelijks een smoothieclass, superleuk met een gezellig groepje smoothies proeven, en meer natuurlijk. Informatie vind je op deze website onder, Wat doe ik?

Je maakt een smoothie naar wens, en dan schud je het mengsel in leuke ijsvormpjes en zet het minstens 1 uurtje in de diepvries. Je kan ze ook nog langer bewaren als je wilt, maar ze zijn zo lekker dat ze zo op zijn..

Ik heb deze al eerder op mijn facebookpagina geplaatst en op het blog Ge- zonder, dus het kan zijn dat ze bekend zijn bij jullie. Niettemin een heel goed idee, om met dit weer te maken met de kids, en voor iedereen die graag een ijsje eet..

 

Ingrediënten bananen bosbessen ijs met lavendel

* 1/2 cup amandelmelk

* 1/2 cup bevroren blauwe bessen

* 1/4 cup rode bessen & ( ertussen )

* 2 bevroren bananen ( beetje ontdooien indien je geen krachtige keukenmachine hebt )

* lavendelbloemetjes

Methode

Alles in de keukenmachine en meng het tot een romig geheel. Schep het dan in leuke vormpjes.. Zet het voor minstens 1 uurtje in de diepvries.

Banaan bosbessen ijsjes

Ingrediënten avocado mango ijsje

* 1/2 mango

* 1/2 avocado

* 1 cup cashewmelk

* 1 tl honing **

** optioneel

Methode

Alle ingrediënten in de blender en meng dit tot een romig geheel. Vind je de substantie te dik, voeg dan wat water toe. Neem een ijsvorm en vul deze met het mengsel. Je kunt zeker 6 ijsjes maken.

Avocado mango ijsjes

Als je van plan bent om de cashewmelk zelf te maken dan volgt hier de methode.

Cashewmelk

Plaats een 1/2 cup cashewnoten in een glas met zuiver water. Wacht 2 tot 4 uur, want je kunt ze het beste voorweken om de enzymen te verwijderen, deze zijn minder goed te verteren in ons lichaam. Na het weken doe je ze in een blender en mix dit op een hoog toerental samen met 1tl ahornsiroop ( optioneel ) en 1 cup water, eventueel nog 3 tot 4 ijsblokjes. Dit geeft een mooie textuur aan de melk en de melk wordt niet zo warm.