Geroosterde groente met mosterd peterselie dressing

Ik raak geïnspireerd door mooie foto’s gemaakt in de verschillende kook en receptenboeken die ik in mijn keuken heb staan. In het begin kocht ik boeken van Jamie Oliver, die mij de beginselen van het echte koken heeft geleerd. Later na een hevige periode met een enorme energielek veroorzaakt door een extreme vorm van een Candida infectie, ben ik overgestapt naar een koemelk-tarwe en suikervrij eetplan, dit met begeleiding van een natuurkundig diëtist. Hier ben ik zienderogen van opgeknapt, en deze levensstijl gaf me weer een energie-boost en de levensvreugde was weer meer voelbaar, want voel je je niet goed, dan geniet je niet voluit.

Het eerste boek van Annemarie Postma genaamd, het leven is perfect, heeft me een nieuw perspectief laten zien hoe het anders kon, en hoe gelukkig je kunt zijn met een paar stapjes in de richting van “gezonder leven”. Vanuit deze lifestyle ben ik het leven erg gaan waarderen in alle opzichten.

Wat heeft dit alles te maken met het recept die ik hieronder op mijn website heb gezet. Misschien niet veel maar dit is een suggestie die veel mensen lekker zullen vinden, en het is ‘gezond’. Alvast een stapje in de goede richting, mocht je dit al niet eerder hebben gedaan. In de toekomst zal ik meer warme maaltijden en lunch ideeën posten.

De oven kan alvast op 200 graden worden voorverwarmd.

geroosterde groente

Ingrediënten

* 1 of 2 winterwortels

* 2 gele of rode bieten

* 3 zoete aardappels

* 2 rode uien

* 3 el olijfolie ( geen extra vierge )

* peper en zeezout

——————–

Ingrediënten dressing

* 2 eetlepels olijfolie ( extra vierge )

* 2 eetlepels rode wijnazijn of balsamicoazijn

* 1 tl mosterd

* peper/ zeezout naar wens

* handvol peterselie fijngehakt

De dressing kan je in een klein kommetje doorroeren, de peterselie als laatste toevoegen.

peterselie dressing

Methode

Deze snijd je stukjes van  2 tot 3 cm en verzamel ze in een grote kom. Als je hier mee klaar bent meng je het met 3 el olijfolie, peper en zeezout.Daarna gaat alles op een bakplaat bekleed met bakpapier en gaat het de oven in die je voorverwarmd hebt op 200 graden voor half uurtje ongeveer ( met grotere stukken groente iets langer ).

Maak intussen de dressing die er overheen gaat als de groente uit de oven zijn.