” Detox ” boost

Ontgiften oftewel ” detoxen ” zorgt ervoor dat het lichaam schadelijke stoffen afvoert. Het lichaam is als het ware een ” fabriekje ” die goede stoffen weet te scheiden en de schadelijke stoffen onschadelijk maakt en uitscheidt. Als er door bijvoorbeeld slechte eetgewoonte, stress, giftige metalen en milieu-invloeden een disbalans onstaat dan zijn er verschillende mogelijkheden om het lichaam te reinigen.

In het voorjaar heb je de behoefte om weer luchtiger en frisser de lente tegemoet te gaan. De winterkost gaat plaatsmaken voor wat lichter voedsel.
Hier alvast een makkelijk drankje dat je wellicht al kent of van horen zeggen.

chia zaadjes

Ideaal om de ochtend mee te beginnen. Op nuchtere maag opdrinken en een half uurtje wachten voordat je iets gaat eten. Als je voor een smoothie kiest dan kun je deze al na 10 minuten opdrinken. Dit drankje geeft je een opkikker, je krijgt er een mooie huid van als je dit elke ochtend drinkt. Voor kruiden geldt, dan bedoel ik de cayenne poeder maar ook de chiazaadjes, deze niet langer als 3 weken achter elkaar gebruiken. Laat daarna de cayenne en de chiazaadjes weg, en drink bijvoorbeeld dan water met citroensap.

Heb je moeite met het drinken van zure drankjes in de ochtend probeer dan een alternatief (zoals een gewoon glas water zodat je vochtgehalte wordt aangevuld).

Ingrediënten

* sap van een halve citroen

* 1 glas zuiver water ( 200 ml )

* flinke snuf cayennepoeder

* 1 eetlepel chiazaadjes