Chocolade granola ” bites “

Granola maken

Wie vind zelf granola of muesli maken niet leuk om te doen? Als je deze eenmaal geproefd hebt wil je niet anders meer, en het is ook nog makkelijk en het huis ruikt heerlijk. De reuk van gezelligheid! Je kan zelf verschillende variaties proberen, zelf maak ik een soort basis granola met ongeveer dezelfde ingrediënten. Bij die basis kun je nog allerlei gedroogde vruchten, superfoods  of andere smaakjes doen die jij lekker vindt.

 

Oventemperatuur: 175 graden

Oventijd: 15  minuten

chocolade saus  chocolade granola bites

Ingrediënten basis granola

* 1 cup havermout ( glutenvrij )

* 1/2 cup zonnebloempitten

* 1/2 cup pompoenpitten

* 1/2 cup kokossnippers

* 2 eetlepels gesmolten kokosolie of olijfolie

* 1 of 2 eetlepels ahornsiroop

Methode

Dit hussel je door elkaar en spreid het over een bakplaat ( bekleed met bakpapier ) uit. Zet het in de oven en geniet van de geur die vrijkomt..

Laat het afkoelen, niet stiekem snoepen… daarna doe je het in een leuke glazen pot, je kan er nog andere ingrediënten aan toevoegen en maak er een labeltje aan van jouw home made granola!

Variatie!

Wat als je nu teveel hebt gemaakt, ahum.. ik heb de helft al op voordat ik het in de potjes wegzet, hihi.. Je neemt een tablet 200 gram pure chocolade, deze laat je au bain marie ( zie foto ) zachtjes smelten. Eenmaal zacht geworden doe je er zoveel granola in als je wilt zodat alles in de chocolade saus wordt bedekt. Dit mengsel gaat op een bakpapier om af te koelen, strijk het uit in de dikte die je wenst. Zet het in de koelkast en laat het opstijven. Laat het zeker 30 minuten staan voordat je het in heerlijke stukken kunt breken en proeven.