Chocolade havermout & chia ontbijt
Wat een heerlijke start van de dag, deze keuze voor een ontbijt! Met Valentijnsdag in het vooruitzicht is dit misschien wel een leuk begin om iemand mee te verrassen.
Wat heb je nodig voor deze ochtend traktatie, en hoe maak je het. De avond van tevoren is het de bedoeling dat je deze ingrediënten alvast in een glazen beker doet, ik gebruik ze van Dille en Kamille en de Ball Mason Jars, superhandig.
Ingrediënten
* 1 + 1/4 cup amandelmelk
* 1,5 eetlepel chia
* 1/2 cup glutenvrije havermout
* 1,5 eetlepel cacaopoeder
* 1 tot 3 eetlepels kokosbloesemsuiker ( optioneel )
Methode
Dit alles in een beker met deksel en schud dit even, zet het dan een nachtje in de koelkast. De volgende dag is het zover, haal de deksel van de beker roer het mengsel door, eventueel wat amandelmelk toevoegen als de substantie wat dikker is geworden. Je kan het naar wens lekkerder maken, of gewoon naturel eten. De variatie die ik zelf heb gemaakt is er een van stukjes banaan en cacaonibs.
De tweede variatie is met gojibessen, kokosvezels en cacaonibs. Wat ook prettig en makkelijk is, maak een paar jars op voorraad, zet ze in de koelkast en neem ze mee naar je werk bijvoorbeeld.