Chocolade chia cashew pudding

Heb je dat ook weleens, dat je niet kunt wachten om te kunnen gaan eten,  maar dit nog eerst veel voorbereiding nodig heeft?  Noten die eerst nog in de week gezet worden, en al de ingrediënten die je ook maar allemaal net in huis dient te hebben.

Stop!.. haal diep adem ( 4 tellen in en 4 tellen uit ) en zie hier een receptje dat snel gemaakt is, voedzaam en bovendien lekker..als je tenminste van chocolade houdt!

Dit ontbijtje is rijk gevuld aan omega 3-6-9 vetzuren, vezels, proteïne, vitaminen en mineralen. Helemaal goed, toch?

Iets over cacao/ chocolade..

Het hoofdbestanddeel van chocolade is cacao, de bron van theobromine, dat het zenuwstelsel licht stimuleert. Chocolade bevat ook flavonoïden die ontstekingen remmen, bloedvaten gezond houden en de kans op kanker kleiner maken. Maar, regelmatige consumptie van vetten en suikers zoals in chocolade, kan weer leiden tot gezondheidsproblemen. Voorkeur gaat dan ook uit naar biologische chocolade met een hoog percentage aan cacao. Natuurlijk is het gebruik van rauwe cacaopoeder veel gezonder, hier is namelijk geen suiker aan toegevoegd. De voordelen van cacao zijn enorm. Het bevat boordevol anti-oxidanten, omega -6 vetzuren en de mineralen magnesium, ijzer, chroom, mangaan, zink en koper.

Chocolade kaneel pudding

Ingrediënten

* 1/4 cup cashewnoten

* 1 cup water ( 240/250 ml )

* 3 eetlepels chiazaadjes

* 1 banaan

* 1 eetlepel cacaopoeder

* 1/4 theelepel kaneel

Methode

Blend de cashewnootjes en het water in een blender tot een glad geheel. Voeg de rest van de ingrediënten eraan toe en mix dit totdat er een pudding -achtig geheel ontstaat. Mocht je de banaan niet zoet genoeg vinden die het zoetje hierin is, dan kun je nog extra ahornsiroop of andere zoetmiddelen toevoegen naar wens.

Versier het toetje met hennepzaadjes, gojibessen, stukjes cashew of cacaostukjes.