Aardbeien cheesecake

Hoera!

Alweer een jaartje bezig met mijn passie Natuurlijk Resi. Wat ben ik blij dat ik deze stap heb genomen in mijn leven, weer in de studieboeken gedoken, lezingen bijgewoond, workshops gedaan en flink geneusd op internet naar alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft. Met deze kennis en ervaring hoop ik nog vele jaartjes dit te mogen blijven doen, want er staat nog wel wat leuks op mijn verlanglijstje. Een eigen boek uitbrengen, een aantal nieuwe studies, meer begeleiding en workshops geven en meer wensen die nog ergens in een “wishing well”  zitten..

Bij een verjaardag hoort een taart, en wel een aardbeien cheesecake gebaseerd op noten en vruchten, geheel raw food!

Cheese cake

Ingrediënten

Bodem

* 1 cup cashewnoten of macadamianoten**

* 1 cup pecannoten

* 1/3 cup kokosrasp

* 4 dadels

* snuf vanillepoeder

** 1 nachtje geweekt

——————-

Voor de cheesecake

* 1 cup amandelmelk

* 2 cups cashewnoten**

* 1 cup aardbeien

* 10 dadels

* 1/2 cup gesmolten kokosolie

* sap van een citroen

* snuf vanille

——————-

Methode

Het eerste gedeelte (bodem) gaat in de keukenmachine en laat dit tot een plakkerige korrelige massa draaien. Dit mengsel gaat in een taartvorm en druk het aan, zodat het geheel een bodem vormt. Zet in de koelkast.

Het tweede gedeelte gaat in de blender, je hebt hiervoor wel een blender nodig met een hoog toerental. Deze ingrediënten mengen niet makkelijk en je hebt een spatel nodig om het geheel bij te sturen. Enkele minuutjes heeft het wel nodig om tot een mousse te vormen. Deze hoeveelheid schud je over de bodem en laat de taart opstijven in de vriezer voor 30 minuten.

Ik heb de helft gebruikt van alle ingrediënten want het is erg machtig! Je kan de taart versieren met verse aardbeien of andere heerlijkheden.