Spinazie quinoa koekjes ( receptenruil )

Deze keer mag ik een recept kiezen van het inspirerende blog Mind Your Feed. De persoon hierachter is Reny Wildenberg, zij is healthcoach, en is op een leuke manier bezig om te laten zien dat pure natuurlijke voeding niet lastig is om te integreren in je eetplan. Bewust en gezond eten staat voorop. De website staat vol met recepten voor jong ( Little Feed ) en jong volwassenen ( we blijven natuurlijk eeuwig jong allemaal ).

Gekozen tussen de lekkere receptjes allemaal heb ik dit keer de quinoa koekjes gekozen, de variant die ik gemaakt heb is met spinazie i.p.v de boerenkool.

receptenruil

Ingrediënten

* 1 glazen potje van 350 gram kikkererwten

* 1/2 cup gekookte quinoa

* 100 gram spinazie ( gesneden )

* 1 ei ( of 3 el chiagel voor de veganistische versie ) * chiagel maak je door 1el chia te mengen met 4 el water.

* 1 el kerriepoeder

* 75 gram quinoa meel

* zeezout en peper naar wens

* 1 el kokosolie ( voor in te bakken )

IMG_0971

Methode

Kook de quinoa in 1 cup water gaar, dit duurt ongeveer 15 minuten. De kikkererwten in een kom en prak ze grof of fijn, en voeg de quinoa toe. Roer dit door en schep de spinazie en daarna het meel erdoor heen. Het ei of de chiagel * de peper, zeezout en kerriepoeder. Zet het even in de koelkast om een beetje op te stijven, als je geen geduld hebt, net als ik dan begin je meteen met het kneden in balletjes en maak ze plat totdat er een schijfje ontstaat. Je kan er ongeveer 15 tot 20 maken. Bak ze in de kokosolie aan beide kanten.

Lekker met een salade, een beetje citroensap, smullen maar!