Popcorn met kerrie of chocolade (hartig & zoet)

Popcorn, iets wat licht en caloriearm is, en simpel om zelf te maken. De zoete variant is het bekendste, je weet wel, als je naar de bioscoop gaat.. dan is popcorn wel een must. Heel lang geleden heb ik samen met mijn moeder en broertje ook eens popcorn gemaakt, leuke bezigheid om met kinderen te doen, ideaal voor een vrije middag of weekend, dan is er meestal ook wat meer ruimte.

Popcorn wordt van mais gemaakt, olie en zeezout. Wat ik heb gedaan is, dat ik twee varianten heb bedacht, namelijk een hartige en een zoete. De ene met kerriepoeder in de hoofdrol en de andere met chocolade. Je kan ze allebei eens proberen, als je toch bezig bent in de keuken dan kun je ook meteen beide als tussendoortje maken.

Mijn keuken is echt een chaos als ik recepten aan het uitproberen ben, en als het dan gelukt is snel de camera erbij om wat foto’s maken (met vieze vingers), ja.. zo gaat dat nu eenmaal in bloggersland. Ik ben altijd blij als het recept geslaagd is, dan kan ik aan de slag met het blog voor jullie!

hartige popcorn  popcorn

Ingrediënten popcorn met kerrie

* 1/4 cup maiskernels (biologisch)

* 1 el kokosolie

———–

* 1 tl kerriepoeder

* 2 el kokosolie

* snufje zeezout

* 1 el edelgist

Methode

Allereerst smelt je de kokosolie in een pannetje, hier gaat de kerriepoeder en zeezout doorheen geroerd worden, zet het vuur uit en roer de eetlepel edelgist erdoor.  Maak een vloeibaar geheel.

Zet dit even opzij.

Doe de kokosolie is een pan (met deksel) en wacht totdat het heet wordt, dit merk je als je 1 of 2 maiskernels erin doet en ze poppen tot popcorn. Doe de rest van de mais erbij en doe de deksel op de pan, laat een kiertje open zodat de stoom eruit kan, zet het vuur uit als het popt.

Eenmaal zover, schud je de popcorn in een grote kom, en schud je vervolgens het kerriemengsel erover.  Meng met je handen alles onder elkaar.

chocolade popcorn  popcorn

 Ingrediënten popcorn met chocolade

* 1 el kokosolie

* 1/4 cup maiskernels (biologisch)

————

* 2 el kokosolie

* 1 1/2 el cacapoeder

* 1tl agavesiroop

* snufje zeezout

Methode

Allereerst smelt je de kokosolie in een pannetje, hier gaat de cacaopoeder, en een snufje zeezout bij. Roer door tot dat dit gemengd is en dan kan de agavesiroop erbij, proef even of het naar wens is, zo niet doe er dan wat meer cacaopoeder en/of agavesiroop bij.

Zet even opzij.

Doe de kokosolie is een pan (met deksel) en wacht totdat het heet wordt, dit merk je als je 1 of 2 maiskernels erin doet en ze poppen tot popcorn.Doe de rest van de mais erbij en doe de deksel op de pan, laat een kiertje open zodat de stoom eruit kan, zet het vuur uit als het popt.

Eenmaal zover, schud je de popcorn in een grote kom, en schud je vervolgens het cacaomengsel erover en meng met je handen alles onder elkaar. Zeezout over de chocolade bedekte popcorn is extra lekker!