Kokosyoghurt

Eigenlijk heel makkelijk, maar het is een klus om de kokosnoten open te maken, en vervolgens leeg te schrapen. Eenmaal klaar daarmee wacht je dan ook echt een heerlijke zelfgemaakte yoghurt als je de volgende drie ingredienten bij elkaar in de blender tot een massa mixt. Het is zeker de moeite waard!

Wil je een zoete variant die lijkt op een slagroom? Mix dan een eetlepel rauwe honing, of indien je veganist bent neem je bijvoorbeeld agavesiroop.

Ingrediënten

* kokosvlees van 2 kokosnoten

* 1 el citroensap of meer

* ½ cup kokoswater

 Methode

Doe deze ingrediënten in een blender en wacht totdat er een substantie vormt dat lijkt op yoghurt. Je kan spelen met de hoeveelheid citroensap en kokoswater, voor de dikte die je wenst.

IMG_3055

Iets over kokosnoot..

In India wordt een kokospalm beschouwd als een kalpavriksha: een wensboom. Hoewel kokosnoten een zeldzame plantaardige bron van verzadigde vetzuren vormen, zijn ze niet ongezond. ongeveer de helft van de verzadigde vetzuren in kokosnoten is bekend onder de naam ‘medium chain triglyceriden’ of MTC ‘s die de calorieverbranding stimuleren. Deze bevorderen de energieproductie en worden niet als vetten in het lichaam opgeslagen. Kokosnoot kan het energiepeil dus opkrikken en het afvallen stimuleren. MTC’s worden, in tegenstelling tot andere verzadigde vetzuren, gemakkelijk verteerd en opgenomen. Kokosnoten zijn (net als moedermelk) een rijke natuurlijke bron van laurinezuur, dat het lichaam kan omzetten in een stof die virussen en bacteriën bestrijdt. Ze bevatten ook een beetje caprylzuur, dat schimmels bestrijdt. Omdat kokosolie veel verzadigde vetzuren bevat, is deze net als boter, geschikt om mee te koken; de olie blijft stabiel bij verhitting. Maar voor kokos geldt net als voor andere vette voedingsmiddelen: gebruik het met mate.