Hummus met kerrie

Zou dit recept lukken? Ik had mezelf voorgenomen om enkele recepten te maken op deze vrije dag, het is tenslotte maandag Koningsdag, en dan is een gepast oranje recept wel heel leuk!

Om 7.00 stond ik al naast mijn bed, en had de vorige avond al bedacht wat de planning zou worden. Na de dagelijkse smoothies te hebben gemaakt en opgedronken, ben ik meteen aan de slag gegaan om de zogenaamde fruitrolls te maken. De oven op 225 graden voorverwarmd, want de fruitmassa moet zeker 3 uurtjes in de oven. Na ongeveer een kwartiertje rook het ineens niet zo fruitig meer, en zie in de oven dat het mengsel aan de zijkanten aan het verbranden is. Oei.. heb ik de fahrenheit met graden vergeleken, en de oven dus te hoog gezet. Volgende keer komt het vast goed!

Tijd voor het volgende recept, iets heel anders, maar wel wat makkelijker, hahaha..

Hummus, de kikkererwtenspread met een aantal specerijen, die je zelf kunt kiezen om het een persoonlijker tintje te geven. Elke keer maak ik het toch weer anders. Dit keer is het vrij klassiek gebleven maar met een kerrie twist, welke ik erg smaakvol vindt. De spread is ideaal voor op zelfgemaakte crackers, brood, in een wrap of bij de borrel. Het voorziet in je eiwitbehoefte, en is tevens vezelrijk.

hummus 1  Hummus

Ingrediënten

* 1 glas/ blik kikkererwten

* 2 el tahini **

* 1 el citroensap

* 1/8 tl zeezout

* 1 tl kerriepoeder

* 1/4 tl paprikapoeder

* 3 tot 5 el olijfolie

** Tahini is een pasta gemaakt van sesamzaadjes, deze kun je zelf maken maar ook verkrijgbaar in de supermarkten en health stores.

————

Methode

In een keukenmachine doe je alle ingrediënten en laat het mengen tot een romige substantie die naar jou persoonlijke versie mag zijn.

————

De paleowrap is ontzettend lekker, dit is een wrap gemaakt van kokospasta ( mengsel van kokosvlees en kokoswater), die daarna gedroogd is in een oven of dehydrator.

Om je wrap compleet te maken voeg je er verse bladgroente, kiemen en allerlei andere groente aan toe die je lekker vindt!