Granola kokosyoghurt met granaatappel

Elke week maak ik het, granola! Het is snel, makkelijk en erg lekker. Je neemt het mee naar je werk naar school, of als je een paar uurtjes van huis bent. Ben je in de gelegenheid om ook nog wat fruit of yoghurt bij je te hebben dan maak je in een handomdraai je eigen gezonde lekkernij.

Ik maak het vaker in de avond,  omdat het huis er zo heerlijk van gaat ruiken. De volgende ochtend maak ik als ontbijt met wat kokosyoghurt en fruit erbij. Superlekker en gezond!

Om de kokosyoghurt zelf te maken, is het handig om een goede blender in huis te hebben. In Venray, bij ons in de buurt,  is een toko waar ze jonge Thaise kokosnoten verkopen. Deze haal ik geregeld om deze yoghurt, of voor een mega lekkere smoothie te creëren

Iets over granaatappel..

De granaatappel is een symbool vn Aphrodite, de griekse godin van de liefde. Van haar naam is het woord afrodisiacum afgeleid. Daarom heeft deze vrucht ook de reputatie een krachtig middel te zijn om het libido te verhogen. Naast dit weetje bevat deze vrucht kalium, ijzer en foliumzuur, de viatamine A en E en stofjes die het imuunsysteem versterken. Tevens bevat de granaatappel veel anti- oxidanten in de vorm van polyfenolen en isoflavonen. Anti-oxidanten gaan veroudering tegen en zorgen voor een mooie huid en beschermen tegen onstekingen.

IMG_4365  Granaatappel

Ingrediënten granola

* 1 cup havermout ( glutenvrije )

* 1/2 cup zonnebloempitten

* 1/2 cup pompoenpitten

* 1/2 cup verschillende noten ( walnoten, cashew, amandel )

* 2 el gesmolten kokosolie

* 1 el ahornsiroop

Methode

Meng eerst de havermout, de noten en zaden door elkaar in een kom. Mix de kokosolie en de ahornsiroop ertussen.

Spreid het over een bakplaat ( bekleed met bakpapier ) uit. Zet het in de oven die voorverwarmt is op 175 graden. Vervolgens wacht je ongeveer 12 minuten, en het is klaar!

Laat het afkoelen, doe het in een leuke glazen pot. Je kan er nog andere ingrediënten aan toevoegen zoals, rozijnen, gojibessen, gedroogde vijgen, dadels, noten, of kokoschips.

——————

Kokosyoghurt

* kokos’vlees’ van 2 kokosnoten

* 1 el citroensap of meer

* ½ cup kokoswater

Methode

Doe deze ingrediënten in een blender en wacht totdat er een substantie vormt dat lijkt op yoghurt. Je kan spelen met de hoeveelheid citroensap en kokoswater, voor de dikte die je wenst. Je kunt het meteen eten, maar fris uit de koelkast is ook lekker.