Gember shot!

Inmiddels is het alweer november, wat gaat de tijd toch snel. Althans dat ervaar ik zo, hoe voelt dat bij jullie?

De meeste van ons hebben drukke agenda’s en vliegen van hier naar daar. Waarom is het zo lastig om daar verandering in te brengen? Het gevoel van iets moeten, of het nee zeggen op een verzoek, uitnodiging of opdracht. Het lukt me gelukkig steeds een stukje beter om liever voor mezelf te zijn, eindelijk..

Dit jaar probeer ik wat rust momenten te pakken en bewust te zijn van het feit dat je in het hier en nu leeft. In het vorige blog schreef ik al dat het toch lastig is om de innerlijke rust te ervaren. Binnenkort is er een weer een workshop gepland die ik samen met een vriendin ga bezoeken. Op deze dag hoop ik tools aangereikt te krijgen, waarmee ik de stilte in mezelf kan opzoeken en mijn eigen energie vast te houden. Ik ben erg benieuwd!

quote

De winter begint officieel op 21 december. Je kunt al ver van tevoren beginnen om je immuunsysteem te boosten en de griep of verkoudheden voor te zijn. Bijvoorbeeld met het recept van dit wonderdrankje! Op mijn blog staan nog meer van dit soort ” boosters’ kijk maar eens naar de sinaasappel kurkuma smoothie of de kurkuma gember citroen tonic. In mijn keukenkastjes en de keukentrolley, staan heel wat zelfgemaakte mengsels van kruiden of specerijen die ik in gerechten of in een smoothie verwerk. Misschien zou ik hier een idee van een workshop van gaan creëren, let me know!

gember shot  gember

Gember shot

De ingrediënten van het gember drankje zijn makkelijk te krijgen in een natuurwinkel of bij een betere supermarkt. Omdat het proces toch een hele klus is, maakte ik een grotere hoeveelheid hiervan. Uit het onderstaande recept kwam ongeveer 500 ml sap. Genoeg voor een week om 1 of 2 personen deze shot te laten beleven en de griep voor te zijn.

Er zijn heel wat verschillende varianten van de gember drankjes/ shots. Deze is best pittig van smaak, omdat er best aardig veel gember in verwerkt zit. Het sinaasappel- en appelsap maakt het geheel wat makkelijker te drinken. Mijn keel voelde wat branderig aan, maar dat is maar even. Ik ben fan, want het doet zeker wat in en voor je lichaam. Met een keer per dag hou je je gezondheid in balans. Ben je grieperig of net ziek geweest is het wellicht verstandig om het gembershot 2x per dag te drinken. Het is een real shot of healthyness, Cheers!!

Ingrediënten

* 2 handjes in stukjes gesneden gember

* 4 appels

* 1 citroen (sap)

* 3 sinaasappels (sap)

* 1 stuk verse kurkuma van 5 cm of 1 tl poeder

Methode

Snij de appel en gember in stukken die te verwerken zijn voor de juicer. De stukken gember, kurkuma en de stukken appels kunnen door de sap centrifuge gehaald worden. Pers de citroen en de sinaasappels uit, gebruik hierbij een hand- of elektrische pers. Het sap uit de sapcentrifuge bevat nog enigszins pulp, deze kan nog extra door een zeef gehaald worden, maar hoeft niet. Meng de sapjes bij elkaar en schenk deze in een grote fles  of kleinere flesjes. Bewaar de fles in de koelkast.

Gebruik

Neem op nuchtere maag, of voor een glas water een hoeveelheid wat past in en klein borrelglaasje. Mocht je maagklachten hebben of het valt niet zo goed, is de mogelijkheid er ook om deze ook op een ander geschikt moment te drinken.