Bloemkoolrijst salade

Deze salade valt onder de eetkeuze rawfood! Dit is een vorm van het principe voedingsmiddelen dat enkel in ” rauwe ” vorm genuttigd wordt. De voeding is niet gekookt, gebakken, gebraden of een andere vorm van verhitting. Het voordeel hiervan is dat de vele vitaminen, mineralen en enzymen in voedingsmiddelen als het ware blijven leven. Dit wordt dan ook wel levend voedsel genoemd.

Leuk en lekker om een keer te proberen is dit volgende ” levende ” recept!

Voor 2 personen als maaltijd en voor 4 personen als bijgerecht.

bloemkool salade

Ingrediënten

* 1 kleine biologische bloemkool

* 3 stengels bleekselderij

* 3 stengels bosui

* handvol koriander

* limoen of citroensap

Methode

Snij de bloemkool in roosjes, de bleekselderij en bosui in stukjes. Doe de bloemkoolroosjes, bleekselderij en bosui en de koriander in de keukenmachine en gebruik de pulsknop om het geheel niet tot moes te laten worden maar korreltjes die lijken op rijst. Het mengsel in een grote kom doen en knijp een citroen of limoen uit boven het geheel en meng het vervolgens even door. Je kan het als salade eten als lunchgerecht maar ook als bijgerecht, diner in een detox dagje of bij de barbecue in de zomer.